Paul Zwanenburg

Over BikeControl

Iedereen kan fietsen!
Ook wielrennen kun je leren.Ik heb één passie, en dat is FIETSEN.

Méér dan hard fietsen

Op 1 januari 2009 heeft Paul zijn baan opgegeven als Accountmanager in de bloemenverpakkingen om vanaf die datum (jonge) mensen te inspireren en motiveren tot wielrennen. Hij wil aan het grote publiek laten zien dat wielrennen (maar ook mountainbiken) méér is dan hard fietsen. Dit doet hij door middel van het organiseren van clinics en sportklassen op (middelbare) scholen. Wielrenlessen in sporthallen en op wielerbanen aan (gevorderde) fietsers. Tijdens deze lessen word er aandacht besteed aan de fietstechniek, fietsbeheersing, coordinatie en de conditie.
Paul brengt graag zijn kennis over op anderen en wil dit graag doen door middel van Bike Control. Hij is een gekwalificeerd KNWU-wielrentrainer en geeft al les aan wielrenners van wielrenvereniging Avanti  en aan leden van IJsclub Zoeterwoude. De leden van IJsclub Zoeterwoude helpt, hij met een uitgebalanceerd trainingsschema, de zomer door. Zodat ze goed beslagen ten ijs komen begin oktober. Sinds 2008 geeft hij ook wielrenlessen in sporthal De Klaverhal in Zoeterwoude dorp en in de Eendenkooi in Zoeterwoude Rijndijk.
Tijdens de zomer van 2010, in Zuid-Frankrijk, is hij ook besmet geraakt met het mountainbike virus. Hij heeft 15 nieuwe mountainbikes aangeschaft en is begonnen met het geven van lessen op deze fietsen. Het doel van deze lessen is om zoveel mogelijk techniek bij te brengen d.m.v. oefeningen en spelelementen.
In zijn vrije tijd probeert hij zo vaak mogelijk op de fiets te zitten. Tevens rijdt hij ieder jaar in augustus de Pre Ride- en de Ride for the Roses om zijn steentje bij te dragen aan het goede doel (het KWF). Ook heeft hij al 3x de Dolomieten Marathon in Italië gefietst. In 2007 is hij ook deelnemer geweest aan de Marmotte.

Bekijk ook onze bedrijfsfilm.